Støtten skal gå til arrangementer som formidler forskning. Du kan søke om midler til å dekke kostnader som er nødvendige for å gjennomføre arrangementet.
Eksempler på støtte som dekkes:
- Leie av lokaler
- Honorar til ekstern foredragsholder
- Transport til skoleklasser eller forskere
- Kostymer eller rekvisitter som skal brukes i arrangementet.
Dere kan søke om midler til å dekke lønn til innleid hjelp, men om ikke lønn til fast ansatte.
Vi dekker ikke:
- bevertning
- investeringer i utstyr som ikke har direkte med arrangementet å gjøre
- markedsføring
- gaver eller lignende som utgjør en stor andel av totalbudsjettet.
Alle kostnader må kunne dokumenteres.
Støtten fra Forskningsrådet kan kun benytte denne kostnadstypen:
- andre driftskostnader, som er kostnader til aktivitet som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet. Eventuelle innkjøp fra underleverandører skal føres her. Alle kostnader ført som “andre driftskostnader” skal spesifiseres i søknaden.
Forutsetninger for tildeling av støtte
Prosjektene må starte opp mellom 01.09.2025 og 07.09.2025 og du må søke om midler fra Forskningsrådet for 2025. Seneste tillatte prosjektslutt er 31.10.2025.
Foretak (bedrifter) vil få utbetalt støtten som “bagatellmessig støtte”. Det betyr at foretaket maksimalt kan få utbetalt 200 000 euro i løpet av en treårsperiode. Vi vil i forkant av en eventuell utbetaling av bagatellmessig støtte, be om en skriftlig bekreftelse og oversikt over all annen bagatellmessig støtte som foretaket har mottatt i løpet av de siste tre regnskapsårene. For foretak som er del av et konsern, gjelder maksimalgrensen som hovedregel for konsernet som sådan. Se også EUs forordning om bagatellmessig støtte (Kommisjonsforordning (EU) nr. 1407/2013). Les mer om bagatellmessig støtte.
Forskningsrådets forutsetninger for tildeling og utbetaling av støtte, står i våre generelle vilkår for FoU-prosjekter som dere finner i sin helhet på informasjonssiden Dette består kontrakten av.
Dersom dere får innvilget prosjektet, må følgende på plass før dere inngår kontrakt med oss:
- Tilskuddsmottakere i forskningsorganisasjoner og offentlig sektor (prosjektansvarlige og samarbeidspartnere) ha handlingsplaner for likestilling (GEP) tilgjengelig på sine nettsider. Kravet gjelder ikke for privat næringsliv, interesseorganisasjoner eller frivillig sektor.