Barakat er ikke alene.
Etter døgn med feiring av at våpenhvileavtalen har trådt i kraft mellom Israel og Hamas, har jubelen blitt erstattet med sjokk og sorg i Gaza.
Ødeleggelsene er enorme.
Til fots og med eselvogner på veier fulle av ueksplodert ammunisjon, returnerte flere sivile tilbake til hjemmene sine på mandag.
Det skriver The Guardian.
Flere ble møtt med ødelagte hjem og har nå begynt å lete etter sine savnede.
– Den første følelsen jeg hadde da jeg nådde Beit Lahiya var sjokk og panikk over ruinene, sier 22 år gamle Youssef til The Guardian.
Han forteller til avisen at det ser ut som at et jordskjelv har rammet området som tidligere bodde i.
– Det er ingen gater, butikker, parker, markeder, sykehus eller kommuner. Det er ingenting annet enn steinsprut, og noen lik her og der, sier han.
Like etter dro han dro tilbake til Gaza by.
– Jeg planlegger å returnere når det er et miljø for mennesker. Vann, mat, medisinske tjenester og infrastruktur slik at vi kan starte livene våre igjen, sier han.
Dødstallene i Gaza fortsetter å stige
Søndag returnerte Umm Saber hjem til Beit Lahiya.
Hun forteller til AP at hun så flere døde mennesker i området, og fortalte at det så ut som de hadde ligget der i flere uker.
Naboene hennes har allerede begynt å lete etter savnede slektninger som de antar er begravd i ruinene etter israelske luftangrep.
Mandag opplyser Sivilforsvaret at et offisielt søk pågår etter rundt 10.000 savnede personer.
Og samtidig som det er våpenhvile, fortsetter dødstallet i Gaza å stige.
Ifølge lokale helsemyndigheter har 62 døde personer blitt funnet det siste døgnet, skriver The Guardian.
Ifølge Hamas vil Gaza «reise seg igjen» og gjenoppbygge områder som har blitt ødelagt, ifølge Reuters.
– Gaza, med sitt store folk og sin motstandskraft, vil reise seg igjen for å gjenoppbygge det okkupasjonen har ødelagt, og fortsette på veien til standhaftighet til okkupasjonen er beseiret, sier Hamas.
630 lastebiler med nødhjelp
Mandag opplyser FNs generalsekretær António Guterres at over 630 hjelpelastebiler kom inn i Gazastripen på søndag.
– Minst 300 av disse lastebilene gikk til den nordlige delen av området der hungersnød truer, forteller han.
Våpenhvileavtalen innebærer at 600 lastebiler med humanitærhjelp slippes inn i Gaza hver dag i seks uker.
Det qatarske utenriksdepartementet opplyser også at de har sendt 25 biler med drivstoff til Gaza.
– Qatar har åpnet en landkorridor for å levere 12,5 millioner liter drivstoff til Gaza i løpet av de første 10 dagene av våpenhvilen, sier departementet i en uttalelse ifølge Reuters.
I gjennomsnitt kjørte 500 lastebiler inn på Gazastripen daglig før krigen, opplyser Jean-Martin Bauer til Al Jazeera. Han er direktør for matsikkerhet i Verdens matvareprogram.
– Frykter det vil ta tid
David Miliband er sjef for hjelpeorganisasjonen IRC.
Han sier at problemer med plyndring og sikkerhetstrusler mot leveranser med nødhjelp gjør at økt bistand i Gaza kan ta tid.
– Det er stort steg opp. Jeg frykter det vil ta tid, sier Miliband til Reuters.
Han understreker at det trengs finansiering for en vedvarende innsats i Gaza, og beskriver situasjonen som en massiv nødssituasjon som krever en stor økning i bistand.
Miliband mener at regjeringer over hele verden trekker seg tilbake fra å løse internasjonale problemer, til tross for økende humanitære behov.
Spesielt peker han på presidenten Donald Trump.
– Trump har ikke skissert planene sine for humanitær hjelp i sin andre periode, men han prøvde å kutte amerikansk finansiering i sin første periode. USA er den største individuelle giveren til IRC, sier Miliband.
Ifølge FN sin skadevurdering, kan det ta rundt 21 år å rydde opp skadene som følge av bombingen. I tillegg kan det koste rundt 1,2 milliarder dollar, skriver The Guardian.
Interessert i utenriks? Hør utenriksredaksjonens podkast:
Publisert
Oppdatert